Publisert: 12/10/2020
Spisevaner dannes i ung alder, og de som blir vant til å spise frukt og grønt som barn og unge har større sjanse for å fortsette med sunne valg senere i livet.
I en helt ny rapport (Food-EPI prosjektet, september 2020) presenteres anbefalinger for hvilke tiltak som bør prioriteres for å bedre matomgivelsene i Norge. Rangert som tredje viktigste tiltak er å pålegge alle kommuner å tilby et enkelt skolemåltid (som minimum består av gratis skolefrukt), med rom for lokal tilpasning og med statlig delfinansiering.
Men det er ingen grunn for kommunene å vente til dette blir et pålegg fra staten. Allerede nå kan kommunene vedta gratis skolefrukt i sine budsjetter.
Det er en god investering (i helse og trivsel) å gi elevene noe de bør spise «mer av».
Sammenliknet med varme måltider er det enkelt for kommunene å gjennomføre en ordning med gratis Skolefrukt. Alt er tilrettelagt med anbud, avtaler, kjøleskap og annet materiell.
Vedlegg:
FoodEPI_Rapport_2020_compressed