Gratis frukt til markeringen av Verdensdagen

Publisert: 25/05/2020

Verdensdagen og Skolefrukt tilbyr gratis frukt til markering av verdensdagen for de 50 første skolefruktskolene som bestiller

Kosthold og psykisk helse henger tett sammen. Å spise sunt og variert er med på å bygge god psykisk helse. En sunn matpakke og inntak av frukt og grønt på skolen gir et bedre læringsmiljø og elever som trives.

Mange skoler ønsker å servere noe å spise i forbindelse med sin markering av Verdensdagen og vi ønsker å gjøre det enkelt å markere dagen med servering som bidrar til å rette fokus på sammenhengen mellom god psykisk helse og kosthold.

Verdensdagen, i samarbeid med Skolefrukt, kan nå tilby gratis frukt til arrangementdagen til de første 50 skolene som melder seg på, fra og med 01.august. Eneste krav er at skolen din allerede abonnerer på Skolefrukt i dag.

Alt skolen må gjøre er å planlegge en markering, liten eller stor, og registrere denne i arrangementskalenderen på verdensdagen.no. Det åpnes for registrering av arrangement 01. august. Skolene vil få nyhetsbrev med lenke til påmelding når dette er klart.

Hva må skolene gjøre for å delta?

1. Skolen må delta i skolefruktordningen per i dag.

2. Planlegge og gjennomføre en markering av Verdensdagen for psykisk helse i perioden uke 39-42.

3. Registrere bestilling ved å registrere markeringen i kalenderen her. Registreringen er åpen fra 01.august.

Ved praktiske spørsmål, som leveranse, kan en ringe 648 50 900 eller sende epost til post@skolefrukt.no. Spørsmål rundt registrering i kalenderen kan sendes til info@verdensdagen.no

Eksempel på markering:

På Haugenstua skole startet de dagen med kaffe og frukt til elever og lærere. Det ble delt ut materiell fra Verdensdagen og ønsker om en god start på dagen. Videre ble dette temaet tatt opp av skolepsykolog og helsesykepleier. De besøkte klassene og snakket om psykisk helse og fjorårets tema «gi tid», i tillegg hadde lærerne økt fokus på psykisk helse. Haugenstua skole benyttet seg av samarbeidet mellom Verdensdagen og Skolefrukt og fikk gratis frukt til sin markering.

 

 

Registrer skolen her.

Les mer om Verdensdagen og få tips til ulike markeringer her

Les også råd fra helsemyndinghetene for utdeling av Skolefrukt her 

Tilbake til aktuelt