Norske barn spiser for lite frukt og grønt

Publisert: 17/08/2023

Undersøkelser viser at norske barn spiser for lite frukt og grønt. Det er kun en liten andel som spiser de anbefalte 5 om dagen.  En undersøkelse fra Kantar i september 2022 viser at kun 22 % i alderen 18 år og yngre spiser de anbefalte 5 om dagen. Og jo eldre barna blir, jo mindre er forbruket av frukt og grønt.

Det er viktig å innføre gode vaner. Én frukt eller grønnsak på skolen er et godt bidrag til 5 om dagen. Med Skolefrukt får eleven påfyll av frukt og grønt på skolen og en slipper å huske på å sende frukt med i matpakken hver dag.

Skolefrukt tilbys på 660 grunnskoler i Norge. En nyhet er at foresatte kan ha et fast månedsabonnement til kr 68,-. Dette gir større frihet til å starte og stoppe abonnementet når det passer.

Abonnement på Skolefrukt gir elevene frisk frukt og grønt på skolen. De vanligste skolefruktene er eple, banan, pære, kiwi, appelsin, klementin, nektarin, fersken og små gulrøtter i pose.

Hva betaler du?

Et abonnement koster kr 68,- hver måned. En kan også betale for et semester eller et skoleår og enhetspris er kr 4,- pr dag. Skolefrukt kan holde denne prisen fordi staten bidrar med kr 1,60 per frukt/grønnsak!

En nyhet er også enda enklere påmelding. Send tekstmelding «frukt» til 26606. Skolefrukt kontakter deg og fikser påmelding. Betaling med vipps er selvfølgelig en mulighet.

Har du spørsmål, kontakt vårt kundesenter på 648 50 900 mellom 08.00 og 17.00 eller send e-post til post@skolefrukt.no

 

Bestill Skolefrukt her!

Tilbake til aktuelt